<<  Afbeelding 1/69  >>

Voor mijn schilderijen gebruik ik veelal olieverf. Het maakproces op zich duurt niet lang. Ik kan niet weken achterelkaar aan 1 doek werken. Het is nu of nooit. Alles of niets. Alle energie gebundeld en dat moet er onvoorwaardelijk uit.

Dat ik weken rondloop en zit te broeien op een idee of zomaar een losse gedachte is wat anders. Vanuit een vooropgezet plan. Het gecomponeerde beeld ,wordt de verf op het doek losgelaten de kwast schildert en ik ben het instrument. Als in trance gaat dit proces. Gestoord worden betekend de dood van een nieuw leven. Het moment dat ik daadwerkelijk ga schilderen is niet te pakken. Er gebeurd iets met me en ik moet naar het atelier

Toch schilder ik elke dag. Dat betekend automatisch dat niet alles goed is. Integendeel veel van mijn werk moet gezien worden als training. Training voor dat ene moment van gelukzaligheid. Het moment dat alles samen komt. Een moment waarvan ik bang ben het te missen omdat ik ongetraind ben. Een niet gepassioneerd spelend mens kan dat niet begrijpen.

Schilderen kan dan met topsport vergeleken worden. Alles ten dienste van dat ene moment. Veel te makkelijk wordt over de omgevingsproblematiek heen gestapt. Het is niet enkel de verf maar zoveel kleine nuances zelfs de muziek speelt mee. Als er in de morgen een verkeerde opmerking gemaakt wordt kan het moment van magie voor die dag verdwenen zijn. Wat rest is een hoop prutswerk zonder diepere lading De volgende morgen als je terugkomt in het atelier is het kijken, opruimen en kijken maar bovenal je verwonderen en als de lust je bekruipt om wat aan te passen kan je er bijna zeker van zijn dat wat je gemaakt heb niet goed was. Mijn werk kan als expressionistisch gewaarmerkt worden

Mijn grote voorbeelden zijn Kiefer Basserlitz Polke en Richter. Echter ook Tuynmans ,Borremans Dieleman spreken mij zeer aan en eigenlijk zijn er zoveel meer grote schilders.

Contact Details

ATELIER: Boulevard de Wielingen 64 - 4506 JL  Cadzand bad | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

POSTADRES: Prinsenstraat 38 - 4506 AH  Cadzand dorp | tel: 06 46454548 | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.