De bedoeling is om er een constante stroom van informatie aan U te verstrekken over alle problemen maar ook de mooie zaken die door dit project ontstaan

Zoals met heel veel zaken zijn er altijd verschillende agenda's

Binnen deze documentatie is het de bedoeling dat u begrijpt hoe bepaalde zaken in elkaar grijpen

Het gaat een project rollen van idee tot uitvoering

Dat vraagt heel veel eerlijkheid

In dit geval begint het met

Persbericht

Velden van tijd en ruimte

Velden van tijd en ruimte is een project van de Galerie de Ouverture in samenwerking met beeldend kunstenares Manja Kindt. Vanaf 10 mei 2014 start het project in de diverse kernen van de gemeente Sluis.Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Sluis, Gemeente Sluis, RMDO-Sluis en Galerie de Ouverture.

Iedereen die je het vraagt zegt altijd dat het hier zo bijzonder is maar als je dan verder vraagt dan komt er niet veel. Middels dit project wil Galerie de Ouverture inwoners en

toeristen uitdagen om anders naar hun omgeving te kijken

De bezoekers van dit project wordt gevraagd hun waarnemingen te vertalen naar woord of beeld Alle bij dit project betrokken partijen zijn benieuwd waarom de toerist en de bezoeker het hier als zo bijzonder ervaart Het bijzondere aan dit project is dat het uitgevoerd wordt door een beeldend kunstenaar. Het schoonheidsvraagstuk door een kunstenares laten onderzoeken betekent eigenlijk per saldo 'out of de box' denken

Waarom is het hier zo mooi

Wat is hier zo mooi

Hoe komt het dat ik het zo ervaar

En wat kan ik er mee?

Foto's op IJzendijke-online.nl

Deze 4 vragen zijn de kaders van het project Het geven van deze kaders was niet zo moeilijk omdat het project in 2008 ook in Groningen gelopen heeft en er dus geput kon worden uit de ervaringen die daar opgedaan zijn. Ook eerdere studies van de RMDO, waaronder cultuurpijlers,sporen van verandering, cultuurbeleid, etc. hebben de nodige input en richting aan dit project gegeven. Wat wel overeind staat is de kunstzinnige invulling .De documentatie die voortkomt uit het project kan in de toekomst breed gebruikt worden.

Met Velden Van Tijd en Ruimte zal binnen de tijdsduur van circa twee weken in bijna elke kern van de gemeente Sluis een 'museale' plek gecreëerd worden. Een type museum dus zonder winstbejag, ten dienste van de gemeenschap en haar ontwikkeling, toegankelijk voor het publiek, die de materiële en immateriële getuigenissen van de mens en zijn omgeving verzamelt, bewaart, onderzoekt en tentoonstelt en hierover informatie verstrekt voor studie, educatie en recreatie.

Het 'museum' wordt gevormd door een zestal observatieposten in de vorm van kleine tenten. De kunstenares treed op als conservator en zal de ontdekkers/deelnemers van dit 'museum zonder muren' rondleiden en uitleg geven. Zij kunnen binnen dit project een actieve rol spelen, er zal hun aangeboden worden in de observatiepost plaats te nemen en de wereld op een poëtische manier, gericht op het zien, horen en ruiken te ervaren en zo de bijzondere beleving van het Zeeuwse landschap op te roepen. Aan de bezoekers van de observatiepost wordt gevraagd om zich te laten portretteren (foto.) Er is een gastenboek waarin men kan tekenen of schrijven over hun ervaring en waarneming en . Uiteraard hebben we gezocht en gekozen voor diverse lokaties , om zo te komen tot een nieuw en verrassend beeld van Zeeuws Vlaanderen.

De dorpsraden zijn benaderd om medewerking te verlenen aan dit project. Zij zijn immers nauw verbonden met hun dorp waar ze trots op zijn.

In overleg met de betrokkenen is gekozen voor de volgende invulling

scholen en de leerlingen mogen van deze getekende waarneming een ets maken. Misschien goed om te vermelden dat de kunstenares een onderwijsbevoegdheid voor handvaardigheid en kunstgeschiedenis heeft.

Hopelijk is uw belangstelling voor dit project gewekt en bent u bereid om er heel veel publicitaire ondersteuning aan te geven. Willem Behr van Galerie de Ouverture is altijd bereid om een toelichting op het project te geven. Zijn telefoonnummer is: 0646454548 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

11 mei 

12mei      13 mei                       

14 mei                

15 mei                

16 mei

17 mei

18 mei

               

19 mei

20 mei                

21 mei                

22 mei

23 mei

24 mei

25 mei

Sluis
Sluis
Cadzand
Oostburg
Cadzand
Eede
Waterlandkerkje
Aardenburg
Breskens
Breskens
Zuidzande
Groede
Nieuwvliet
Retranchement
Schoondijke
Hoofdplaat
Ijzendijke

Stenen Beer
Zuidpoort
Dorpskerk
Ledelplein (burgt)
Strand bij de piraat
Plantsoen bij toren
Kerkje
Markt
Spuiplein
Hoge Plaaten
Bank bij de kerk
Slijkstraat/kerk
De vijf weeghen
Parlevinker
Nabij het paard
Dorpshuis/plein
Markt

11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-14.00
15.00-17.00
11.30-15.30
11.00-14.00
14.30-16.30
11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-15.30
11.30-15.30

Dit alles wordt fotografisch vastgelegd .

De foto's van Zeeuws Vlaanderen en zijn bewoners zijn te bekijken in dit museum zonder muren maar kunnen ook als tentoonstelling aangeboden worden in de dorpshuizen/bibliotheken en nader te bepalen plaatsen. De eerste maal dat de volledige expositie te zien is zal zijn tijdens de culturele week Aardenburg alwaar de onderzoeksresultaten aangeboden zullen worden aan de sponsoren en gemeentelijk wethouder van cultuur

Het hele proces is zal te volgen zijn op de website: www.veldenvantijdenruimte.nl

Er komen affiches te hangen en flyers met uitleg over het project worden uitgedeeld.

Voor deelnemende scholen is er een extra, leerlingen maken in de observatieverblijven een tekening van hun waarneming, van hun zicht op het landschap vanuit de tent.

Hopelijk is uw belangstelling voor dit project gewekt en bent u bereid om er heel veel publicitaire ondersteuning aan te geven. Ik ben altijd bereid in een persoonlijk gesprek een toelichting te geven.

Vriendelijke groet,

Willem Behr

Contact Details

ATELIER: Boulevard de Wielingen 64 - 4506 JL  Cadzand bad | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

POSTADRES: Prinsenstraat 38 - 4506 AH  Cadzand dorp | tel: 06 46454548 | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.