In veel werk van mij komt het pentagram terug. Het staat voor mij voor de regels, gemaakte orde, beperkingen, overbodige structuren, macht en dan vooral het instandhouden daarvan.

Hoe vaak stond ik afgelopen winter niet met mijn rug tegen het oliekacheltje. Een stukje klei in mijn hand, kijkend naar een schilderij, ondertussen vormde ik onbewust zelfs zonder te kijken de klei. Als ik de kwast weer oppakte zette ik dat kleipropje op de kachel.

Opeens besefte ik dat ik aan het scheppen was. Op de kachel stonden een twaalftal propjes.Het waren geen propjes klei meer. Ken je dat gevoel. De tekst bij de installatie spreekt daarom voor zich en geeft weer wat de echte kunstenaar is. De wereld werd geschapen en toen het klaar was werden we losgelaten. Nu schept alleen de kunstenaar nog en wat gemaakt wordt dat wordt gelijk bedekt ,opgeslagen, geconserveerd ,geclassificeerd en bekritiseerd. Maar bovenal in een menselijk vakje kader of structuur geplaatst. Zodanig dat alles bedekt is en je niet verder hoeft na te denken.

Contact Details

ATELIER: Boulevard de Wielingen 64 - 4506 JL  Cadzand bad | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

POSTADRES: Prinsenstraat 38 - 4506 AH  Cadzand dorp | tel: 06 46454548 | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.