Voor mijn schilderijen gebruik ik veelal olieverf. Het maakproces op zich duurt niet lang. Het is nu of nooit .....

Als het schilderen vast loopt grijp ik terug naar mijn oude passie: de klei. Ik neem de klei in mijn handen .....

Mijn installaties zijn geen echte installaties, omdat ze te allen tijde opgepakt kunnen worden en als volwaardig .....

"Als kunstenaar ben je altijd met emoties bezig je roept ze op. Ik als kunstenaar stop ze tijdens het schilderen .....


Kunstzinnig is hij gevormd door zijn opleiding aan de kunstacademie in Gent waar hij in 2008 zijn bachelor behaalde. Zijns is hij gevormd door zijn voormalig ondernemerschap, zijn voorzitterschap van maatschappelijke organisaties die zich bezighouden met de belangenvertegenwoordiging voor de sociale minima, de gehandicapten en chronisch zieken, zowel plaatselijk als provinciaal en zijn deelname aan de nu zeer in het licht staande krimp en leefbaarheid van de plattelandskernen.

Het thema waar de schilder Willem Behr zich primair mee bezighoud is het Zijn. Het Zijn is men vergeten, de waan van de dag overheerst. Niet enkel de worsteling om ons dagelijks voedsel te verzamelen of te verdienen, maar ook de desinteresse in wat onze medemens bezielt. De toenemende individualisering leidt tot een verarming in ons ´zijn´-schap.

Vragen als wie ben ik, wat ben ik, waarom ben ik, hoe ben ik, wat is mijn positie in het tijdsbeeld?, worden te weinig gesteld. Net als de vragen waarbij het ´ik´-denken op de plaats komt van het ´mens´-denken. Daarnaast heeft ieder mens de plicht een Zijnde te zijn. Om dat te kunnen moet je midden in het ´zijn´-schap (de samenleving) verkeren. Dat betekent mee participeren naar vermogen, binnen een of het maatschappelijk instituut. In deze volgt Willem Behr de Duitse filosoof Heidiger (Sein und Zeit, 1927)

Behr stelt dat "je pense donc je suis" (Descartes) een bepalende factor is in ons mens zijn. Het weten waarom je iets doet en het kunnen beredeneren van oorzaak en gevolg. Dit genoemd hebbend, moge het duidelijk zijn dat bij Behr de tweede wet van Newton (actie is min reactie) een ware lichtbron en baken is.

 

Painting Reproductions

Contact Details

ATELIER: Boulevard de Wielingen 64 - 4506 JL  Cadzand bad | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

POSTADRES: Prinsenstraat 38 - 4506 AH  Cadzand dorp | tel: 06 46454548 | email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.